Administration och hjälp för Klassrumsgeneratorn.
En snabbguide till funktionerna i programmet.
Välj klass högst upp. Klicka på den gröna/röda närvaroknappen till vänster om eleven för att markera frånvaro. Klick på namnet används för manuell placering. Bara närvarande elever placeras vid vanlig slumpning.
Tryck Slumpa hela klassen. Programmet försöker fylla platser nära tavlan och undvika att elever sitter ensamma.
Tryck Slumpa i basgrupper för att hålla grupperna samlade. Frånvarande lämnar en tom reserverad plats i sin grupp.
Klicka först på en placerad elev och därefter på en annan plats. Eleverna byter plats med varandra.
Tryck Redigera sal. Där kan du ändra antal rader och kolumner samt dra över rutnätet för att lägga till eller sudda bänkar.
Högerklicka på en elev för längst fram, längst bak, vänster, höger, samt regler för vilka elever som ska eller inte ska sitta tillsammans.
Dubbelklicka på en placerad elev för att låsa platsen. Eleven ligger då kvar när resten av klassen slumpas om.
Töm tar bort aktuell placering. Ångra återställer den senaste ändringen.
Visar endast tavlan och de använda elevplatserna, anpassat för projektor. Tryck ESC för att lämna presentationsläget.
Här hanteras elevlistor och basgrupper. När du publicerar sparas ändringen centralt och synkas till alla som använder samma länk.
Ändringarna publiceras först efter en extra bekräftelse. Alla som använder länken får därefter den nya versionen.
Här sparas salens form och den aktuella placeringen på just den här enheten. Närvaro sparas inte.
Adminfunktionerna används bara för att skapa, byta namn på eller ta bort hela klasser.
Klassnamnet görs automatiskt med stora bokstäver. SA, NA, EK, TE och andra program fungerar.
Vald klass är . Lokalt sparade klassrum på andra enheter kan fortfarande vara kopplade till det gamla klassnamnet.
Tar bort hela klassen från den gemensamma databasen. Lokalt sparade klassrum på lärares enheter påverkas inte, men kan inte öppnas mot klassen efteråt.
Kontrollera ändringarna innan de publiceras.